Evo malo več vtisov.
Po dolgem času se je v tujino odpravila malo večja skupina tekmovalcev OK SG. Veseli me, da so pleg mene, Igorja in Gregana, pogum zbrali tudi Alen, Damjan in David.
V soboto je bila tekma na avstrijski strani meje.
Srednje proge na precej lahki karti, tudi proga ni bila pretirano zahtevna.
V
M Elite je tekmovalo kar
63 tekmovalcev, tako da so optimistična pričakovanja segala nekje do 40. mesta (WRE točke za prvih 25 pa zgolj utopija), nakar je sledilo kar pijetno presenečenje.
1. Barthelemy Matthieu (FRA) 56:16
23. Raj Grega 1:11:23
34. Andrejc Grega 1:18:46
44. Pečovnik Igor 1:29:48
51. Sekuti Damjan 1:38:56 (2 x defekt :smt009)
Alen je na prvi tekmi takšnega ranga v
M 15-18 kar OK odpeljal, imel je 4 najboljše čase med posameznimi kontrolami, do tretjega mesta pa mu je zmanjkalo 8 sekund.
1. Janko Daniel (HUN) 40:56
4. Čoderl Alen 42:34David je prav tako prvič vozil v
M 19 Kratka in z nekaj napakami uspešno končal z vzpodbudnim zaostankom.
1. Harlbeger Thomas (AUT) 44:31
8. Andrejc David 56:55 Zvečer smo optimistično krenili na slovaško stran, da bi si v miru privoščili večerjico, a je to bil račun brez krčmarja. Krčmarja, ki bi nam izstavil račun enostavno ni blo možno najti. In smo obupani ob polnoči pristali v Mcdonaldsu. Prenočišče je blo kul, le hrano bi morai naročit 3 dni prej :smt003 :smt003
V nedeljo pa
dolge proge na precej hribovitem in tudi orientacijsko kar zanimivem terenu.
V
eliti smo se vsi podali na progo bolj al manj z željo po preživetju. Idealna varianta je bila dolga 32 km s 1030 metri vzpona. Pričakovanja so bila podobna kot pred prvim dnevom, vendar mogoče še bolj skromna, ker meni naprimer še nobene dolge proge na velikih tekmah niso niti približno uspele. A glej ga zlomka, spet pozitivno presenečenje (čeprav sem bil jaz zadnjo tretjino proge praktično klinično mrtev in so se mi ob kontrolnih točkah prikazovale brezglave Slovakinje v kopalkah):
1. Barthelemy Matthieu (FRA) 121:29 (spet!!!)
25. Raj Grega 159:00
38. Pečovnik Igor 198:11
41. Andrejc Grega 206:36Damjan Sekuti je na žalost utrgal menjalnik že pred prvo KT :smt009
V kategoriji
M 15-18 je Alenu končno uspelo na stopničke in osvojil je medaljo na odprtem prvenstu Slovaške na dolge proge. BRAVO!
1. Tomašovič Michal (SVK) 82:09
3. Čoderl Alen 98:12David Andrejc je na žalost odstopil in ni končal proge v M 19 Kratka. Pa naslednjič