Author Topic: ARS  (Read 30711 times)

Jumbo

  • OK-SG
  • Posts: 363
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #30 on: 01. 07. 2008, 06:23:52 »
Hallo Miha,

kot jaz in ti, vema, da sva kot vidva z Dušanom tudi midva z Jocnom igrala po pravilih. Sploh ni nobene panike. Tudi organizator lahko še zdaj razveljavi KT 19, pa ne bova nič jezna. Najin cilj je bil priti do konca, pa ne glede na kakšno mesto. Res je, da se nama je mogoče pokeglalo najti KT 19, ki se drugim ni. Res pa je, da če se gremo fairplay, se potem ne kliče organizatorja po telefonu iz domnevnega KT-ja, ker po vsem takem je potem zame in še po mnenju drugih ljudi to avtomatska diskvalifikacija. In če bi ekipe, ki so klicale organizatorja bile disq, bi po vsem takem zmagala tudi midva. Oba vema kdo je klical in kdo vse je bil poleg.
Tukaj se nama z Jocnom ne gre za zmago ampak za druženje in eno veliko izkušnjo, ki sva jo doživela skupaj. Sam sem mislil, da Jocna poznam dobro ampak sem ga tukaj spoznal še bolje in ni mi žal.

Rečem pa lahko samo vsaka čast vama s Peplom, saj sta full dirjala po progi in škoda, da sta se odločila tako kot sta se. Fajn je bilo vaju srečovat na progi in se z vama pozajbavat, saj sta bila edina, ki sta bila pri volji. Poleg tega sta nama kar nekajkrat ulila še kanček tistega, kar sva oba mislila, da ni več v nama...

Brez zamere Miha, pa lep pozdrav tja v LJ....
« Last Edit: 01. 07. 2008, 06:26:45 by Jumbo »

mihaskarabot

  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #31 on: 01. 07. 2008, 09:23:53 »
Pozdravljeni vsi, se posebej Joc in Jumbo!

Se opravicujem, ker sem bil netakten, zato se enkrat:
Joc in Jumbo: res sta se srcno in fer borila, v velik uzitek mi je bilo, ko smo se na progi prehitevali in drug drugega spodbujali...
Sam sem vama cestital po prihodu v cilj in tukaj vama se enkrat za zasluzeno zmago, svaka cast, res sta prava fighterja!
Sam zal nisem imel proste nedelje (po treh letih je prisel brat iz Amerike prvic z druzino in kot sta rekla: druzenje je vec kot tekmovanje), da bi vztrajal do konca, tako kot vidva.

Oglasil sem se zato (ceprav se eni zelo cudijo), ker nikjer (ars domaca stran, RAJD forum, OK SG forum) nobeden glasno ne pove, da so Klemen in Peter, ter Sandi in Eneja prisli na cilj ze kaksnih 10 ur prej, da so se tudi oni zelo dobro borili in da niso kontrolo 19 spustili (kot je pisalo na ARS strani) ampak je po enournem iskanju niso nasli, ker je bila narobe postavljena. Kontrola 19 je bila namrec narobe postavljena za dobrih 100 metrov in je bila skrita v gozdu in na nocni MTBO etapi je to kar precej (prevec). Oglasil sem se zato, ker se po VMA pred dvema letoma nobeden ni oglasil, da je bila kontrola narobe postavljena in da si ne bi ljudje mislili, da je to prav in da ni nic narobe, ce se to pojavlja na tekmah.
Tekma je bila sicer super, ampak ce je kontrola narobe, je narobe in je to treba povedat, se tekmovalcem vsaj opravicit ne pa jih imet za nesposobne, ker je niso nasli. Na VMA to ni vplivalo na vrstni red, ker je bila 200 metrov dalje ob cesti, kjer smo jo podnevi vsi videli, ampak ce bi bila pa 200 metrov v gozdu in bi bila noc je pa ne bi verjetno noben nasel. In bi se sigurno kdo sekiral, verjemi djule. Oglasil sem se zato, ker je to forum Orientacijskega kluba SG in kot orientacisti bi morali dvigniti glas proti napacnemu postvaljanju kontrol in odlocitvi organizatorja, da je kontrola pravilno postavljena, ce je v krogcu (na petdesettisocki je to krog s premerom 300 metrov in v gozdu in ponoci tako odloca sreca in ne le znanje pri iskanju napacno postavljene kontrole). Tukaj sem pogresal fair play, nikakor ne na sami tekmi...

Se pa strinjam, da tale forum ni pravi za to debato, ampak sem cutil pac dolznost da iz spostovanja do Klemna, Petra, Sandija in Eneje in njihove borbe in vztrajnosti na tekmi to napisem. Ceprav vem, da njim to ni vsec in bi bili proti temu pisanju. Vsem prizadetim pa se opravicujem.

Se enkrat vsem lep pozdrav v SG!

Miha

Jumbo

  • OK-SG
  • Posts: 363
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #32 on: 01. 07. 2008, 09:54:57 »
Se strinjem s tabo ampak očitno Sandi ni povedal, da sva oba priznala, da sta bila Klemen in Peter 200% boljša od naju in da sva bila njima pripravljena odstopit tudi nagrado (Turčija), ki je bila predvidena za prvo mesto. Tukaj se šele zgodba začne in sicer ne bom citiral Sandijevih besed pred sestankom, kjer so ugotavljali ali je bila kontrola narobe postavljena ali ne.

Oba tudi vema, da sta tudi Eneja in Sandi letela po progi ko hudič, ne strinjam se pa s tem, da sta naju obe ekipi prehiteli za 10 ur, saj bi tudi midva bila v cilju tam nekje ob 1 uri zjutraj, če ne bi imela prepoved za na Savinjo. Če gledava tako bi bila za zmagovalcem kakšne 3-4 ure, za Enejo in Sandijem pa največ za 2 uri.

Oba pa se zavedava, da klicanje traserja in organizatorja s kontrolne točke pri orientacistih nikakor ne pride v poštev, nekateri so na progi klicali celo 2x...

Brez veze je debatirat ampak greva raje na pir, pa tam kako rečeva...

P.s: res je tudi to, da naju je Miha prvi pričakal v cilju in nama strisnil roko, kar sem mu iz srca hvaležen, saj nama je v cilju manjkalo tega, ker nažalost ni bilo nobenega razen njega...

Vsaka pa čast biatloncema in Polarisu B&B, ne smem pa pozabit na tudi na vaju ...

LP,

JUMBO
« Last Edit: 01. 07. 2008, 09:57:57 by Jumbo »

Rakun

  • Predsednik
  • *****
  • Posts: 2.694
  • Karma: +3/-0
  • Grizem!
Re: ARS
« Reply #33 on: 01. 07. 2008, 11:37:50 »
Uf, en dan me ni na forumu, pa je že zanimivo ;)

Veseli me, da se je Miha oglasil, da še ostali spoznamo, oz. spoznate, da je bil letošnji ARS zanimiv še po prihodu na cilj.
Res je, da ni sprejemljivo, da se na največjih pustolovskih dirkah kontrole narobe postavljajo. Res pa je tudi, da je to problem organizatorja. Če je bila pritožba zavrnjena je pač tako kot je. Nima pa smisla, da ostali, ki nismo bili zraven pametujemo, kako je bilo.

Zmago si pa itak zasluži vsaka ekipa, ki pride skozi. Tokrat sta bila najsrečnejša Jumbo in Joc, naslednjič pa kdo ve... kdorkoli že zmaga, si pa zasluži čestitke in vsaka čast Mihatu, da se je oglasil tudi pri nas.



kation

  • OK-SG
  • Posts: 13
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #34 on: 01. 07. 2008, 17:13:16 »
jst tudi,jst tudi čestitam!!!!

bravo fanta! :P

mihi

  • Vzdrževalec
  • *****
  • Posts: 58
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #35 on: 07. 07. 2008, 20:35:02 »
Fanta, iskrene čestitke tudi od mene...

Za darilo pa še izpolnitev enega dolga - galerija fotk iz Ljubljanske mestne avanture:

http://www.severjug.si/Static/LMA/


Če kdo želi originale, da si naredi poster, so fajli seveda na voljo  8-)

lp, Blaž

69.5

  • Posts: 34
  • Karma: +0/-0
Re: ARS
« Reply #36 on: 09. 08. 2008, 04:26:08 »
Živjo vsem, oglašam se (po dopustu) z namenom, da tistim, ki niste bili tam, razjasnim še nekaj nejasnosti, pa še to le zato, ker ste forum orientacijskega kluba.

Djule: 1.Pritožba s predlogom za rešitev situacije je bila vložena po tekmi in zavrnjena z obrazložitvijo: "kontrola je bila postavljena narobe, a ne toliko, da se je ne bi dalo najt" (v tebi je toliko orientacista, kolikor se ti to sliši butalsko) 2.Adventure race je v svetu že močno uveljavljena športna zvrst, strogo tekmovalnega značaja, meri se čas in zmagovalci so razglašeni na podlagi tega in ne na podlagi sreče ali kakšnih avanturističnih dosežkov in užitkov, kot je iskanje zastavice v temi, na 50000 kvadratnih metrov velikem gozdnem območju. Zgleda pa, da si s tem ni na čistem niti organizator, ki trdi, da je zastavica lahko kjerkoli v krogcu in da bo to, od zdaj naprej, tudi v pravilih (Joc in Damjan, povejta mi, kako se bosta v teh pravilih lotila KT6?). 3.Res je, vsi delamo napake, organizatorji tudi, a le nekateri jih znamo priznat in želimo te napake ter njih posledice tudi odpravit.

Jumbo: Brez skrbi, dobro vem kaj pomeni klicati organizatorja, a Bračkota sem klical iz nekaj upravičenih razlogov:
1.ker smo bili z Enejo in biatloncema prvi tekmovalci na kontroli in je obstajala možnost, da ni niti postavljena (ja, tudi to se dogaja, če hodiš na O-tekme)
2.ker je bil traser in postavljalec Bračič, ki je že večkrat pokazal, da ni kos tej nalogi in zgleda da še vedno nimajo človeka, ki bi bil...
3.ker, ko pride orientacist na kontrolo in tam ni zastavice, ve, da je nekaj narobe na progi in ukrepa - če je napaka na progi se jo da odpravit (ko pride na točko nekdo s pomanjkljivim orientacijskim znanjem, najbrž misli da je prišel narobe in jo začne iskati naprej...)

... in pri klicu nikakor nisem spraševal po lokaciji zastavice. Na moji kratki in jasni vprašanji: "Ali je KT19 postavljena in če je, ali je pravilno?", sem pričakoval enako kratka in jasna odgovora v smislu "da" ali "ne", saj dobro vem, da mi traser ne sme dajat informacij, ki jih ne more dat vsem ekipam. Kakšno neumnost je potem izblebetal Bračko in kaj je zakuhal tu ne bom pisal, če koga zanima mu lahko povem po drugi poti.

Pravila o klicih organizatorja si ne predstavljaj narobe, ekipa je diskvalificirana če kliče organizatorja v svojo pomoč, ne ko opozarja organizatorja na nevarnosti ali nepravilnosti na progi... Pa ne bom tu na forumu dolgovezil o tem, lahko ti ob piru, ko ga že ravno omenjaš, razložim kakšne so tekme, kjer strogo velja to pravilo in zakaj Velenjske to niso, pravila pa Velenjčani povzemajo kar na copy-paste.... pa morda ob tem še dokončava tisto debato iz Velenja, kaj orientacija sploh je ;)

Kar pa se tiče Fair-Playa ima Miha prav in ni res kar trdiš, da vama z Jocom ni šlo za zmago... na sestanku komisije, kjer se je odločalo o pravilnosti kontrole in kamor si(sta) bil(a) povabljen(a), si rekel, da je bila kontrola postavljena pravilno, čeprav je pred tem v našem pogovoru za mizo Joc priznal, da ni tako. Ali to ni bil fair-play, ali pa nimaš pojma o orientaciji... kakorkoli, mislimo, da si namenoma ravnal tako, kot je bilo bolj "varno" za tvojo zmago... Kaj pomaga, da si mi priznal, da sta biatlonca ful boljša in kaj pomaga, da si jima hotel odstopit nagrado (ki jo, mimogrede, turški organizator tudi sam brezplačno ponuja za tuje ekipe), če pa jima nisi hotel odstopiti zaslužene zmage. Za zmago je šlo, za izkaz, kdo je dejansko najboljši, ne za nagrado. Res je, na progi sta bila fer in super sta dirkala, vsa čast, na omenjenem sestanku pa ne... niti do biatloncev, niti do naju, Lime in drugih ekip, niti do orientacijskega športa, katerega zastopata in katerega privrženci iz kluba so tako ponosni na vaju...


Sem pa gotovo jaz tisti, ki mi nikakor ne gre za zmago, saj zmagovalec v nobenem primeru ne morem biti. Tudi to, ali sem na koncu drugi ali ne-vem-kateri-že (nisem niti pogledal rezultatov), mi je zdaj že vseeno, če mi že v Velenju ni bilo. Vem kdo je bil najhitrejši na progi, kdo je bil drugi najhitrejši in kdo tretji in vsi vemo, da smo vsi bili tam in izgubljali več ali manj časa... kaj pa objavljajo Velenjčani, mi je zdaj figo mar.
Vem pa tudi, da sem (za razliko od mnogih, ki so po sreči takoj našli zastavico in imajo priznano KT19) bil v centru krogca označenega na karti.... in to si lahko Vrčkovnik in Bračič vtakneta v rit. Moje razočaranje nad njima je popolno.

Moji očitki na njun račun so :
- da tekma ni bila korektno izvedena
- da je bila tekmovalcem storjena krivica in so bili oškodovani
- da ne priznata svoje napake in se ekipam za njih ne opravičita
- da traser ne pozna bistva orientacije, poleg tega, da niti ne loči serpentine od ovinka
- da traser pri trasiranju in postavljanju ne upošteva osnovnih pravil orientacijskega športa
- da kvarita ugled orientacijskemu športu
- da bi lahko nasitila volka in ohranila kozo celo in priznala KT19 vsem, ki lahko dokažejo prisotnost na točki
- da je bila sklicana komisija za stvar, katera bi morala biti samoumevna in tako sestavljena nestrokovna in neobjektivna komisija (v večini sestavljena iz predstavnikov ekip, ki so z nepriznanjem točke pridobila več mest oziroma zmago) o tem sploh ne more odločat,
- da sta še vedno prepričana, da je bilo, tako na tekmi, kot po njej, storjeno vse prav in lahko podobne situacije pričakujemo tudi v prihodnje
- in še in še bi lahko našteval pa moram spat...

Obžalujem, da je to sranje vse, kar v Sloveniji imamo in bo sranje tudi ostalo, ker so nekateri med njimi prepričani, kako super je vse kar počno. Žal mi je za vse super fante in dekleta na projektih, ki mislijo tako kot mi in nas vedno izdatno bodrijo, podpirajo in vlivajo nove volje in moči na dirkah - vsa čast in hvala jim. Najbolj pa mi je žal Klemna in Petra, ki sta bila prvič na takšni tekmi, bila najhitrejša, in bila na vseh točkah, a sta sporno točko zapustila le zato, ker jima je nekdo iz organizatorjevih vrst rekel: "če zastavice ne najde Sandi, potem je ni..."

A njima je morda celo vseeno za to zmago, ona dva imata svoj šport, prišla sta iz firbca in najbrž smo ju za vedno odgnali. Meni pa NI VSEENO kaj se dogaja, ker je to MOJ šport. In tudi jaz imam čustva. Tako močno, kot se Joc in Damjan veselita zmage in novih prijateljskih spoznanj, tako močno boli mene, ko se mi stori krivica.
Kaj pa vidva Damjan in Joc, kako bi se vidva počutila v koži biatloncev, ki sta storila vse prav, organizator pa jima krati zmago zaradi svoje napake? Temperamentna sta, vsaj ti Damjan, gotovo bi bil jezen ko pes...

...pa ne želim nikogar blatit, le povem kaj mislim, če ste že načeli to debato


Zdaj pa počasi proti Poljski na MTBO WOC. Pogrešala vas bova tam ;)


Pozdrav, Sandi
Immortal ? ...... or just lucky son of a bitch ?!?