Orientacijski klub Slovenj Gradec - Forum

SPLOŠNO => Obvestila => Topic started by: Person on 01. 01. 2007, 10:29:08

Title: Forum - prijava napak ...
Post by: Person on 01. 01. 2007, 10:29:08
Prišlo je do nadgradnje foruma ... sporočila in ostale nastavitve bi morale ostati enake, dodane pa so dodatne funkcionalnosti.
Po testih sodeč naj ne bi prišlo do težav. Lahko pa se kljub temu pojavijo.
Če kdo opazi kakršnokoli težavo, naj to sporoči čimprej v to temo.
V prihodnjih dneh bo na voljo še besedilo v slovenskem jeziku ter rahlo spremenjen izgled.
Stara domena se bo vrnila takoj, ko se bodo admini zbudili in spremenili nastavitve DNS strežnikov.


Pa vesel preostanek praznikov ;)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 01. 01. 2007, 11:22:12
Nekaj pomembnejših novosti:  :toothy1:
* koledar ( vsak lahko vsak topic linka k določenemu eventu v koledarju, pa ureja svoje evente )
* priloge ( k vsaki objavi se lahko pripnejo 4 priponke, trenutni limit se lahko poveča )
* predsednik lahko doda novice k indexu foruma
* predsednik lahko uporablja newsletter ( to je, da pošlje izbrani skupini uporabnikom sporočilo kar na e-mail ali pa kot private message )
* oblikovanje sporočil je preprostejše in bolj učinkovito
* s klikom na + / - lahko razširiš ali skriješ določen del foruma
* dodana sta razdelka za leto 2007 ... stari razdelki so pa read-only

Tako da je božiček bil priden ... :smt111
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 02. 01. 2007, 19:02:16
1. problemćek:
* pri nadgradnji je prišlo do ponastavitve prebranih topic-ov, kar pomeni, da ko dobiš obvestilo o odgovoru na določeno temo, ko klikneš na povezavo, te bo forum postavil na prvi post ... pač to se bo dogajalo samo 1. pri vsakem obvestilu na stari topic (če ga še nisi pogledal od kar je novi forum)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: zmajchica on 03. 01. 2007, 10:23:45
pa še ena malenkost je.. ka je to groundhog day 2. februarja?? :smt104 
no pač fajn bi blo met v kolendr vpisane naše 'praznike' .. či ž mamo neki takega! kar se mi zdi super!!
emm, kdo pa ma pravico do vpisovanja dogodkov??
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 03. 01. 2007, 10:35:07
Vsak, ki je v OK-SG skupini ... in vidi OK-SG only forume.
Pa ki zna kliknit na post event v koledarju.
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 03. 01. 2007, 10:40:05
pa še ena malenkost je.. ka je to groundhog day 2. februarja?? :smt104
Tisto so pa prazniki po defaultu in še niso bili spremenjeni.
In tudi dokler nihče ne bo izkazal nobenega zanimanja ne bodo.
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 03. 01. 2007, 11:13:06
A zdaj si tadovolna? Al se boš pritoževala, zakaj je Valentinovo zapisano z veliko začetnico?
Zato ker se tako lepše vidi in je zapisano po teoriji, ki pravi, da Valentinovo ni pravi praznik. In je zato napisano v obliki svojilnega pridevnika :smt004
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 04. 01. 2007, 09:10:17
Za tiste, ki rabite okolista:  :smt062

ta tema je namenjena debati o nadgradnji foruma.

Hvala :smt004
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: BlocK on 04. 01. 2007, 13:48:08
ma dej umiri se ti...se greš nekega tirana tu, pa brišeš vse kar ti ne paše. Če že ne paše v to temo, maš pa knof pa to prestavi nekam drugam, ne pa da zbrišeš stvari ki so že napisane, ker konec koncev mi niti nismo tako velik forum da bi se pa kakšne teme ful smetile. Itak mogoče 10 ljudi tule po forumu piše, ostali pa vsake tejk cajte malo pobrskajo pa preverijo novosti.
Pa če že hočeš o nadgradnji, men je tale forum čisto mimo. Sploh ne vem zakaj smo mogli nadgradit ga ker je un čist lep bil in dobro deloval. Res je da ma miljaužent nekih novih funkcij samo mi je  vseeno nepregleden poleg tega je še vedno pol angleški. Tej pa pa to rajši zrihtaj ne pa da se greš tule enga Otto von Bismarcka s svojo cenzuro. Pa kolker sem razbral je tebe sam zmajcica vprašala zaka pol mamo neke bedne praznike not in tvoje odgovori niso bili na nekem nivoju ampak si odigral enga užaljenega najstnika...ko sm pa jaz un page nahitr naredu sam tko za info si bil pa prvi vrsti ko si imel kaj za povedat ka ti ne paše...pol bod tud tako pošten pa drugim post da povejo ka jim ne paše.
lp, Matic
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: super ovca on 04. 01. 2007, 13:56:20
 :smt056
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 04. 01. 2007, 14:08:08
ma dej umiri se ti...se greš nekega tirana tu, pa brišeš vse kar ti ne paše.
pa če že hočeš o nadgradnji, men je tale forum čisto mimo. Sploh ne vem zakaj smo mogli nadgradit ga ker je un čist lep bil in dobro deloval. Ta mi je nepregleden poleg tega je še vedno pol angleški. Tej pa pa to rajši zrihtaj ne pa da se greš tule enga Otto von Bismarcka s svojo cenzuro. Pa kolker sem razbral je tebe sam zmajcica vprašala zaka pol mamo neke bedne praznike not in tvoje odgovori niso bili na nekem nivoju ampak si odigral enga užaljenega najstnika...ko sm pa jaz un page nahitr naredu sam tko za info si bil pa prvi vrsti ko si imel kaj za povedat ka ti ne paše...pol bom tud tako pošten pa drugim post da povejo ka jim ne paše.
lp, Matic
No no, Blokec Blokec ... če boš kaj blizu prišel pogledat, boš videl, da se njeno provociranje vleče že kr nekaj časa ... tako da si slabo informiran. Itak pa je najlažje pluvat, če kdo kaj naredi. Da bi pa kaj znal predlagat, to te pa verjetno še niso naučili v šoli. Jaz sem pa mislil, da si malo starejši? No, očitno si samo po videzu. ;-)
Pa očitno je bilo še s premajhnimi črkami napisano ...
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: BlocK on 04. 01. 2007, 14:26:21
Lejga Person ne bodi pokroviteljski, ko ti ne paše.
Drugič nisem spluval, jaz sem samo povedal da je meni nepregledno. Torej če ti ne znaš sprejet mnenja enega drugega je to tvoj problem in prav zato sem napisal da se obnašaš ko en najstnik. Tretjič nikoli v postu nisem napisal da si slabo naredu al pa karkoli. In dal sem ti tudi predlog, da poskrbi tej, da bo vse v slovenščini in ne samo polovica stvari. Četrtič če smo pošteni si ti samo zamenjal forum (potegno PHP dol in malo customize naredo) ne pa neke hude stvari sam izumil, ok?
Petič, cenzura ni bla še nikol dobra stvar in kot admin/moderator bi to moral vedeti in oprosti če sem te užalil ko sem ti povedal da obstaja knof za premaknit odgovore v temu primerno temo.
Šestič: Bistvo mojega prvega reply-ja je pa blo da CENZURA SUXX!!! in če ti ne paše da to ona govori, vzemi telefon pa ji to povej, če ne pa zbriši tudi svoje pokroviteljske odgovore do nje, tako kot si njene!
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 04. 01. 2007, 14:42:01
Bi jih pa ti dol vzel ... :smt001 (poleg tega, kar itak ne veš, sem jim pomagal pri odpravi določenih napak pri izdelavi pretvornika iz phpBB2 foruma v SMT)
Jah, kostruktivna mnenja se ponavadi pišejo z drugačnim tonom.
No, če pa mislite, da sem pač nepotreben, si pa lahko mirne duše ustvarite svoj forum, pa svojo stran ... pa postaviš sebe za admina.
Pač samo povej, pa s tremi kliki ustavim tole stran.
Itak pa sem prvotni forum usposobil jaz, pa večino stroškov sem kriv jaz & stran postavil izključno iz moje dobre volje.

Aja, pa na tvojo žalost tega ne bom naredil še vsaj neki časa ne  :smt001

PS: Pa ravno ti se tolk buniš, ko te že en lep čas ni bilo na nobenem sestanku ... pa ko si tudi lepo utihnil po par dneh zagnanosti, ko si naložil eno skripto in prilepil par slikic, pa provociral, kako da drugi niso kaj več naredili ... si sam čisto enako količino naredil. :-)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: BlocK on 04. 01. 2007, 15:16:55
Zadnjič: lej svaka ti čast da si to naredo, da si vse skupil postavu in dal kr neki ur v to, ampak tu se ni zato šlo in ne vem zakaj vedno s svojimi odgovori zaplavaš v ene druge probleme. Če te moti da nisem bil na sestanku (kolk jih je pa taj blo poleg tistih za pokluko, na katero itak nisem šel) al zaka nisem kaj naredu  mi lahk to poveš drgje. Men se gre zato zakaj delaš cenzuro, zbrisal si in majine in moje odgovore. Sam prestav jih v eno drugo temo, ker se strinjam da ta tema verjetno ni primerna.
In nisem jaz nič slabo reku ko sem reku da bi admin moral vedet da cenzura ni dobra, še posebej tu ko smo sami domači. Pa ne rabim admina, lahk daš tud samo moderatorja.  :smt006
Jaz mislim da kot admin tega ne bi smel naredit, ti misliš da sem te jaz zdaj napadu s forumom in kk kaj dela in blabla. Utemeljitve:
Forum mi je malo nepregleden, verjetno ker imam rad simple, da čimhitrej napišeš in nič preveč navlake zravn. Mogoče se ga bom pa navadu in bo mi čez 1 mesec isti šmorn ko stari forum. ampak poglej to je moje subjektivno mnenje in to je to, take it or leave it. V tisti temi pa jaz nisem nič provociral ampak še vedno isto mislim da je sramota, da še zdaj nimamo kake predstavitvene strani o klubu. Mogoč bi pa kdo videl, pa se pridruži, kakšen 13 letnik, ki absolutno preveč surfa po netu in najde slučajno našo stran in se odloči da bo odnehal z lifestilom računalničarja in bo rajš športnik  :-D
...pa sej pozabi stari. Skrbi naprej za online support kluba, dokler delaš vredu te itak UO  ne bo zamenjal.  :smt003
Odrastli ljudje mamo včasih nestrinjanja, so what, življenje teče naprej....no harm done.
Razen če se ful sekiraš, pol je pa to slabo za zdravje...
lp
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 04. 01. 2007, 21:56:00
Sem v PM odgovoril ... mah, sekiram se ne, ker sem že vsega navajen. Je pa ironično, da smo tolk dolgo rabli, da smo se začeli spet normalno menit.
 
Ma, foruma se bos takoj navadil ... sremenjene bo se mal izgled, bo pa najbrz mal bolj preprosti. Drugace sem ravnokar testiral in lepo deluje forum preko mobitela (2 leta stara nokia). Edino za šumnike preko GSMa še ne vem. (test: ščžŠČŽđ)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Rakun on 05. 01. 2007, 06:34:22
Dajte se mal skulirat no.

Sploh nisem bral vsega flancanja (včasih kar paše da ni cajta). Osebne stvari rešujte preko mailov ali pm.

Person ni se treba pizdit, če te kdo dobronamerno skritizira oz. ima kako pripombo. Noben nima kaj proti tebi, včasih je pač treba povedat, če stvari ne štimajo. Če bo iz vsega skup ratalo nekaj boljšega bomo pa itak vsi zadovoljni.

Howgh
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 05. 01. 2007, 16:37:31
Itak je pa spet nikol kriva zmajchica začela tečnarit ...
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: zmajchica on 05. 01. 2007, 17:44:18
person, rajš bot pridn..  nč ti nisn hotla, lahk si pa zaželim in ti namesto tekaških hlač skreiram eno OK-SG pleničko..
če se hočeš pa obmetavat z besedami, lahk pa zavrtiš svojo mobilno slušalko in me pokličeš..
kam so vsi tisti posti šli,ki so včasih bili......
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 05. 01. 2007, 17:51:09
Ja sej ... ti tk vedno nič nočeš ... pa tisto pleničko kr sama obdrži, pa jo sama uporabljaj.
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 05. 01. 2007, 22:28:06
:smt098 :chain:
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 05. 01. 2007, 23:22:27
Mislim da vozeči smejkoti ne delajo ... tako, da sem popravil post. ;-) Upam, da ni kej narobe :smt003
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 06. 01. 2007, 00:22:22
No, pa spet govorimo slovensko :smt001
Če kdo slučajno najde kakšno slovnično napako, manjkajoči šumnik (čćžšđČĆŽŠ) ... naj to sporoči tukaj.
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 06. 01. 2007, 14:01:21
Mislim da vozeči smejkoti ne delajo ... tako, da sem popravil post. ;-) Upam, da ni kej narobe :smt003
Kaj ne delajo? Ne ti meni postov spreminjat!  :smt018

Če smem pripomnit: zakaj ni v prevodu za edit "uredi"? (zdaj je "spremeni")
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 06. 01. 2007, 14:31:43
Heh, nisem vedel da si IE uporabnik ... v FFju ne delajo ... tako da veš.

Seveda lahko pripomneš ... avtor prevoda je lastnik ene znane slovenske spletne strani. Tako, da se je pač očitno njim to zdelo boljše. Bom pa spremenil, ker se strinjam, da bi lepše izgledalo.

Je zdaj tekst OK? :)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 08. 01. 2007, 14:29:38
zaenkrat je zdaj vse ok.  :smt003
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 08. 01. 2007, 16:26:34
Edin tvojega vozečega smejkota mi ga sam v IEju prikaže ...
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 09. 01. 2007, 11:53:30
Potem pa uporabljaj IE!  :smt004
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 09. 01. 2007, 14:07:04
Na stari kišti raje ne :)

No, mogoč če so kej rendering izboljšali v IE 7 izdaji ... ki pa je imela ša nedaleč nazaj probleme s prikazovanjem in delovanjem določenih www strani :smt004
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 12. 01. 2007, 23:15:19
Ej, js pa ne vidim slikice "Novo", ki se pojavi poleg naslova teme, ki je še nisi prebral.

Vidim samo tale križec: (http://person-lab.net/OK-SG/smf/Themes/default/images/slovensko/new.gif)
A to mam js povezavo hin, al je napaka na forumu?
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 12. 01. 2007, 23:29:06
Pa še nekaj sem našel  :smt003

Zakaj je zgoraj ena beseda v rodilniku ("ČLANOV"). Tam med "KOLEDAR" in "ODJAVA".
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 13. 01. 2007, 16:49:48
Beseda bi morala zdaj biti pravilno napisana ... kolk jaz vidim, vse slikice delujejo ...
A tako sliko misliš(http://person-lab.net/OK-SG/smf/Themes/default/images/off.gif) in (http://person-lab.net/OK-SG/smf/Themes/default/images/on.gif) ?
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 13. 01. 2007, 19:27:27
Ne, tole mislim:
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 13. 01. 2007, 20:32:29
Aham, zdaj bi moralo delat :)

Pač forum ima ločene slikice glede na jezik ... pa sem jih pozabil prekopirat za SLO jezik
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 20. 01. 2007, 21:42:59
Sedaj je forum končno spet dostopen preko stare domene: forum.ok-sg.si (http://forum.ok-sg.si)
Direktni naslov foruma pa je: www.ok-sg.si/smf/ (http://www.ok-sg.si/smf/)

LP
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 21. 01. 2007, 00:54:48
Kakšne slike si lahko daš kot avatar? Ker meni nobena ne gre.  :smt009
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 21. 01. 2007, 08:10:02
Mah, forum se moral prestaviti v drugo mapo, pa je ena nastavitev ostala enaka, kar pomeni, da je iskal slikice tam, kjer sploh ni bilo več mape. Zdaj mislim, da bi moralo delat tako kot prej.

Sem ti dal avatar nazaj v tistega, ki si ga imel ... če pa želiš drugega, pa si ga spremeni.

LP
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Rakun on 22. 01. 2007, 06:23:15
Person, lepo si vse skup zrihtal. Pohvaljen  :smt001
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 22. 01. 2007, 08:21:46
Tenks, edino če napišeš ok-sg.si brez www spredaj te vrže še na star strežnik, pa potem takoj naprej na novega.
So pozabli popravit, sej mislim da bodo kmalu ...

Zdaj je pa treba dizajn in podobno uredit, ko bo malo časa med izpiti.

LP
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 29. 01. 2007, 11:56:01
Pač, trenutno vrže ven error, če vpišeš samo: ok-sg.si ,pač brez www spredaj, ker pač pri blažu še tega niso uspeli popraviti ... račun na starem strežniku je pa že neaktiven.
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: zmajchica on 23. 03. 2007, 10:21:34
forum sucks!!!! 4 real! person, to ni nč osebnega, sam res je u pi...! se opravičujem za vse kar sem nečednega rekla.....
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 23. 03. 2007, 11:14:32
Hmmm, kaj pa tebe muči?
Če želiš, da ti kaj pomagam, mi moraš napisati kakšen detajl o problemu?
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: zmajchica on 25. 03. 2007, 14:35:10
dewa! kul je..  :-#
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 25. 03. 2007, 14:58:35
Mah, očitno so začasni naslovi malo zmedli tvoj PC ... ma sam da zdaj dela :)
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Gionni on 12. 09. 2007, 13:14:47
meni pa ura na forumu zaostaja za 1uro in pol! a lahko kje to osebno spremenim, al je na forumu napačno nastavljena?
Title: Re: Nadgradnja foruma ...
Post by: Person on 12. 09. 2007, 13:18:39
Jah, forum je meu napačen GMT ... je imel +0 namesto +2 (poletni čas)
Povrhu ima pa še strežnik napačno nastavljeno uro ... tako da sem pač v forumu nastavil še ta dodaten zamik.
Zdaj bi morala biti ura približno pravilna.
Title: Re: Forum - prijava napak ...
Post by: Person on 10. 08. 2009, 08:51:20
Sem posodobil forum na novo različico ...
če se slučajno kaka napaka pojavi, naj me kdo obvesti ... ali pa če se opazi, da kje manjka kakšen prevod.


LP A